Παύση για τα αμερικανικά projects LNG ελέω… εκλογών

Παύση για τα αμερικανικά projects LNG ελέω… εκλογών

39
Παύση για τα αμερικανικά projects LNG ελέω… εκλογών

Σε προεκλογική περίοδο έχουν εισέλθει για τα καλά οι ΗΠΑ, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς LNG παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος, κ. Τζο Μπάιντεν, ανέστειλε τις εκκρεμείς αποφάσεις έγκρισης για τις εξαγωγές LNG από νέα εξαγωγικά projects στις 26 Ιανουαρίου 2024. Η απόφαση αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας θα προβεί σε μια επανεξέταση κατά τη διάρκεια του χρονικού ορίζοντα αναβολής των projects, ώστε να υπολογίσει τον οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους, με σκοπό να λάβουν έγκριση για την εξαγωγή του LNG στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Η παύση των projects δεν θα επιφέρει πλήγμα στην αμερικανική ενεργειακή ασφάλεια και δεν θα επηρεάσει αρνητικά τους εταίρους των Αμερικανών, επισήμαναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές αποτελούν μέρος της εκλογικής βάσης του εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου και τονίζουν τον κίνδυνο που ενέχουν αυτά τα ενεργειακά projects για τις τοπικές κοινότητες λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.