«Πράσινο φως» για καινοτόμο σύστημα παροχής αμμωνίας

«Πράσινο φως» για καινοτόμο σύστημα παροχής αμμωνίας

35

Η MAN Cryo, μέλος της MAN Energy Solutions και ειδικός στην αποθήκευση και στη διαχείριση LNG, έλαβε Έγκριση επί της Αρχής (AiP) από τους νηογνώμονες DNV και Bureau Veritas για ένα σύστημα παροχής της αμμωνίας ως καυσίμου σε θαλάσσιες εφαρμογές.

Σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Yada Green Energy Solutions, η MAN Cryo έχει αναπτύξει αυτό το σύστημα, συνεχίζοντας τη συνεργασία τους στην παροχή εξοπλισμού του LNG και της μεθανόλης ως θαλάσσιων καυσίμων. Ο πρόεδρος της Yada Energy Solutions τόνισε την καίρια σημασία έγκρισης αυτού του συστήματος, καθώς οι κινητήρες διπλού καυσίμου επιβάλλουν υψηλή ποιότητα καυσίμου για τη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία.

Το ανεπτυγμένο σύστημα παροχής αμμωνίας υποδεικνύει την αναγκαιότητα για τους μελλοντικούς κινητήρες που θα τροφοδοτούνται με το συγκεκριμένο καύσιμο. Οι δύο εταιρείες παρέχουν μια λύση που είναι πλήρως συμμορφωμένη με τα πρότυπα ασφαλείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.