Η πυρηνική ενέργεια κερδίζει «έδαφος»

Η πυρηνική ενέργεια κερδίζει «έδαφος»

60
Η πυρηνική ενέργεια κερδίζει «έδαφος»

Σε άνοδο βρίσκεται η ηλεκτροπαραγωγή μέσω πυρηνικής ενέργειας, η οποία μάλιστα εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί σε ιστορικά υψηλό το 2025.

Ειδικότερα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτιμά ότι ο ρόλος της πυρηνικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή σε παγκόσμια κλίμακα θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά περίπου 3% τόσο το 2024 όσο και το 2025. Έτσι, το 2025 θα διαμορφωθεί στις 2.915 TWh, επίπεδα που συνιστούν ρεκόρ.

Η εν λόγω άνοδος, σύμφωνα με τον IEA, οφείλεται κυρίως στην Κίνα και στην Ινδία, που εγκαινιάζουν νέα πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και στη Γαλλία, που επανεκκινεί τη λειτουργία αντιδραστήρων.

Την ίδια ώρα, η πυρηνική ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βοηθούν σημαντικά στον στόχο περιορισμού των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην ηλεκτροπαραγωγή. Στο πλαίσιο αυτό, η ηλεκτροπαραγωγή μέσω ορυκτών καυσίμων θα διαμορφωθεί σε ιστορικά χαμηλό το 2026 (54%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.