Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Κύμα παραγγελιών bulk carriers προ των πυλών

Κύμα παραγγελιών bulk carriers προ των πυλών

Εισαγωγικό κείμενο

Bullish είναι οι εκτιμήσεις για την αγορά των bulk carriers, καθώς προσφορά και ζήτηση δημιουργούν ένα ευοίωνο κοκτέιλ συνιστωσών.

Η ανοδική τάση της ζήτησης για ξηρά φορτία σε συνδυασμό με τη νωχελικότητα που κατέγραψε η δραστηριότητα των παραγγελιών έως και πέρυσι φέρνουν έναν αέρα αισιοδοξίας για τα πλοία μεταφοράς ξηρών φορτίων. Η Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρό χαρτί της αγοράς, με τη ζήτησή της για σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και σιτηρά να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, οι αποστάσεις που διανύουν τα πλοία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τονομιλίων. Δεδομένου ότι η προσφορά υπολείπεται της ζήτησης, οι ναύλοι καταγράφουν άνοδο.

Δείγμα της ευφορίας που επικρατεί στην αγορά είναι η εκτίμηση του DNV για παραγγελίες 400 έως 500 bulkers ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις για την απανθρακοποίηση, η πλειονότητα αυτών των πλοίων θα δώσει προτεραιότητα σε μέτρα ενεργειακής απόδοσης για την επίτευξη μειωμένων εκπομπών.

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024