Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Παραδοχή ενοχής από δύο ναυτιλιακές εταιρείες: Το «τσουχτερό» πρόστιμο και τα αίτια

Παραδοχή ενοχής από δύο ναυτιλιακές εταιρείες: Το «τσουχτερό» πρόστιμο και τα αίτια

Εισαγωγικό κείμενο

Δύο συνδεδεμένες εταιρείες που διαχειρίζονταν το motor tanker «PS Dream» ‒η Prive Overseas Marine LLC και η Prive Shipping Denizcilik Ticaret‒ δήλωσαν ένοχες για συνειδητή παραβίαση του Act to Prevent Pollution from Ships (APPS) και παρακώλυση της δικαιοσύνης σε σχέση με την παραποίηση του Oil Record Book του δεξαμενόπλοιου.

Οι εταιρείες παραδέχτηκαν την ενοχή τους στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης ενώπιον της επικεφαλής δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Nannette Jolivette Brown. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες κινδυνεύουν με πρόστιμο $2 εκατ., ενώ ξεχωριστές κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε βάρος του Τούρκου πλοιάρχου Abdurrahman Korkmaz.

Η ποινική υπόθεση ξεκίνησε από την αναφορά ενός μέλους του πληρώματος το οποίο, στις 11 Ιανουαρίου 2023, επικοινώνησε με την Ακτοφυλακή στη Νέα Ορλεάνη, το επόμενο λιμάνι που θα προσέγγιζε το πλοίο, και μοιράστηκε ένα βίντεο που έδειχνε πετρέλαιο να αντλείται στη θάλασσα και να ακολουθεί το δεξαμενόπλοιο. Όταν το πλοίο έφτασε στη Νέα Ορλεάνη, δύο εβδομάδες αργότερα, δύο μέλη πληρώματος παρείχαν στοιχεία στην Ακτοφυλακή αναφορικά με το περιστατικό. Το βίντεο και οι φωτογραφίες κατατέθηκαν την Τρίτη 21 Μαΐου στο δικαστήριο από τους εισαγγελείς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το προτεινόμενο πρόστιμο ύψους $2 εκατ. περιλαμβάνει $500.000 σε πληρωμές για κοινωνική εργασία, που θα χρηματοδοτήσουν θαλάσσια περιβαλλοντικά έργα στην Ανατολική Περιφέρεια της Λουιζιάνα. Οι πληροφοριοδότες που παρείχαν στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην καταδίκη ενδεχομένως θα λάβουν έως και $500.000 από το πρόστιμο.

 

 

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024