Επιστολή-έκκληση 16 οργανισμών της ναυτιλίας στον ΟΗΕ

Επιστολή-έκκληση 16 οργανισμών της ναυτιλίας στον ΟΗΕ

161
Επιστολή-έκκληση 16 οργανισμών της ναυτιλίας στον ΟΗΕ

Μια ανοικτή επιστολή απέστειλαν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες 16 οργανισμοί της ναυτιλίας και κοινωνικοί εταίροι με αφορμή την κατάληψη του MSC Aries από ιρανικές δυνάμεις το Σάββατο 13 Απριλίου.

Με την επιστολή τους οι ASA, BIMCO, CLIA, ECSA, INTERCARGO, INTERMANAGER, INTERTANKO, IAPH, ICS, IFSMA, IMCA, IMEC, IPTA, ITF, FONASBA και WSC κάνουν έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των ναυτικών και την ασφαλή διέλευση των πλοίων από την ευρύτερη περιοχή.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία εκπροσωπείται από οργανισμούς που βρίσκονται πίσω από την παρούσα επιστολή, είναι ευγνώμων για την αναγνώριση που τυγχάνει η ναυτιλιακή βιομηχανία από τον ΟΗΕ. Ευχαριστούμε επίσης και επικροτούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ Arsenio Dominguez για όλη τη σκληρή δουλειά που καταβάλλει για να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα της ναυτιλίας και των ναυτικών μας.

»Ωστόσο, το περιστατικό το Σαββατοκύριακο (13-14/04), όταν το πλοίο MSC Aries κατελήφθη από ιρανικές δυνάμεις 50 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Φουτζέιρα , ανέδειξε για άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ναυτιλία. Αυτό είναι απαράδεκτο», σημειώνεται στην επιστολή.

Την ίδια ώρα τα 16 μέρη συνεχίζουν λέγοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον της ναυτιλίας έχουν αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα με απώλειες καθώς ναυτικοί έχουν σκοτωθεί και κρατούνται όμηροι.

«Ο κόσμος θα εξοργιζόταν αν τέσσερα αεροσκάφη καταλαμβάνονταν και κρατούνταν όμηροι με αθώες ψυχές πάνω τους. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια αντίδραση ή ανησυχία για τα τέσσερα εμπορικά πλοία και τα πληρώματά τους που κρατούνται όμηροι», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.