Ναυτική εκπαίδευση: Το βήμα της Maersk και στο βάθος η μεθανόλη

Ναυτική εκπαίδευση: Το βήμα της Maersk και στο βάθος η μεθανόλη

100
Ναυτική εκπαίδευση: Το βήμα της Maersk και στο βάθος η μεθανόλη
Credit: Maersk Training

Μία από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία στο μονοπάτι της απανθρακοποίησης δεν είναι μονάχα η κατασκευή των μηχανών και η παροχή των καυσίμων, αλλά και η ενίσχυση του εργατικού δυναμικού με ανθρώπους που κατέχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να στελεχώσουν τα πλοία του μέλλοντος.

Στην πρόκληση αυτή, ο κολοσσός των τακτικών γραμμών Maersk αποπειράται να δώσει λύση με μια καινοτόμο συνεργασία. Maersk Training και Green Marine γνωστοποίησαν στις 24 Απριλίου ότι θα συνεργαστούν για την παροχή εκπαιδευτικών λύσεων που θα διευκολύνουν την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας. Πρώτο καύσιμο στο οποίο θα εστιαστεί το νέο αυτό σχήμα είναι σαφώς η μεθανόλη, στην οποία η Maersk έχει ήδη εστιαστεί στρατηγικά.

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει η συγκεκριμένη συνεργασία συμπεριλαμβάνουν εμβυθιστική τεχνολογία αλλά και διαδικτυακές διαλέξεις, διασφαλίζοντας ότι κάθε ναυτικός θα είναι σε θέση να τις παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.