Safe Bulkers: Δίχως σταματημό οι κινήσεις ανανέωσης του στόλου

Safe Bulkers: Δίχως σταματημό οι κινήσεις ανανέωσης του στόλου

301
Safe Bulkers: Δίχως σταματημό οι κινήσεις ανανέωσης του στόλου

Σε νέες κινήσεις με επίκεντρο την ανανέωση του στόλου της προβαίνει η Safe Bulkers, ενώ πολλά από τα υπό ναυπήγηση πλοία της βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην παράδοσή τους.

Ειδικότερα, βάσει ανάρτησης της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη Δευτέρα 29 Απριλίου έλαβε χώρα η τελετή κοπής ελάσματος και η καθέλκυση νεότευκτου bulk carrier, το οποίο θα λάβει το όνομα «PEDHOULAS FARMER» και το οποίο κατασκευάστηκε από την Cosco.

Πέραν αυτού, στις 26 Απριλίου η εταιρεία ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία για τη ναυπήγηση ενός Kamsarmax bulk carrier χωρητικότητας 82.000 dwt. Το πλοίο θα σχεδιαστεί προκειμένου να είναι σύμμορφο με τις απαιτήσεις της Φάσης 3 του EEDI και η παράδοσή του αναμένεται να λάβει χώρα το δ’ τρίμηνο του 2026.

Ο δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε: «Η τελευταία παραγγελία, με σχετικά ταχεία εκτιμώμενη παράδοση σε σύγκριση με τη διαθεσιμότητα των slots, είναι μέρος της στρατηγικής μας ανανέωσης του στόλου και αντανακλά τον στόχο μας να ελέγχουμε έναν από τους πιο περιβαλλοντικά αποδοτικούς στόλους bulk carriers».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.