Πιλοτικό έργο για την ανάπτυξη bulk carriers κατανάλωσης αμμωνίας

Πιλοτικό έργο για την ανάπτυξη bulk carriers κατανάλωσης αμμωνίας

59
Πιλοτικό έργο για την ανάπτυξη bulk carriers κατανάλωσης αμμωνίας
Φωτό αρχείου

Η Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd., γνωστή ως «Κ Line», σε συνεργασία με την ITOCHU Corporation, τη Nihon Shipyard Co., Ltd., τη MAN Energy Solutions, τη Mitsui E&S Co., Ltd. και την NS United Kaiun Kaisha, Ltd. υπέγραψαν πρόσφατα ένα σημαντικό μνημόνιο κατανόησης (MoU). Αυτό το MoU σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των πλοίων που κινούνται με αμμωνία, ένα κρίσιμο έργο που υποστηρίζεται από την ITOCHU.

Η αμμωνία αναδεικνύεται σε βασικό καύσιμο για τη μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας στη ναυτιλία, εφόσον η χρήση της θα μπορούσε να προσφέρει μια δραστική μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Η ανάπτυξη κινητήρων που λειτουργούν με κύριο καύσιμο την αμμωνία αποτελεί έναν κρίσιμο πυλώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Επιπλέον, η διαχείριση της τοξικότητας της αμμωνίας και η εξασφάλιση σταθερής λειτουργίας στις θαλάσσιες επιχειρήσεις είναι ουσιώδεις για την πλήρη εφαρμογή της.

Τα bulk carriers μεταφορικής ικανότητας 200.000 dwt, που θα κατασκευαστούν από τη Nihon Shipyard, θα εξοπλιστούν με κινητήρες που τροφοδοτούνται με αμμωνία από τη MAN. Το έργο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά προτού το καύσιμο της αμμωνίας και η τεχνολογία των σχετικών κινητήρων εισέλθουν στη φάση της εμπορευματοποίησης. Η συλλογή δεδομένων από αυτή την πιλοτική εφαρμογή θα παίξει κρίσιμο ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας κινητήρων που τροφοδοτούνται με αμμωνία.

Α-Δ: Sato Yoshinori, Executive Officer, NS United Kaiun Kaisha, Ltd. Tanaka Ichiro, Director, MITSUI E&S Co., Ltd. Daniel Struckmeier, Managing Director, MAN Energy Solutions Japan Ltd. Higaki Kiyoshi, President, NIHON SHIPYARD CO., LTD. Ikeda Shingo, Executive Officer, Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. Ozeki Hirohiko, General Manager of Marine Department, ITOCHU Corporation

Α-Δ: Sato Yoshinori, Executive Officer, NS United Kaiun Kaisha, Ltd.
Tanaka Ichiro, Director, MITSUI E&S Co., Ltd.
Daniel Struckmeier, Managing Director, MAN Energy Solutions Japan Ltd.
Higaki Kiyoshi, President, NIHON SHIPYARD CO., LTD.
Ikeda Shingo, Executive Officer, Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd.
Ozeki Hirohiko, General Manager of Marine Department, ITOCHU Corporation

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.