Ένας κόμβος καινοτομίας στην καρδιά του λιμανιού της Αμβέρσας-Μπριζ

Ένας κόμβος καινοτομίας στην καρδιά του λιμανιού της Αμβέρσας-Μπριζ

45
Ένας κόμβος καινοτομίας στην καρδιά του λιμανιού της Αμβέρσας-Μπριζ

Στο λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ έχει διαμορφωθεί μια περιοχή συνολικής επιφάνειας 880 στρεμμάτων για το NextGen District, με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένα κέντρο για την ενσωμάτωση βιώσιμων λύσεων και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Το NextGen Demo, μια ζώνη περίπου 20 στρεμμάτων εντός αυτού του συγκροτήματος στην καρδιά της βιομηχανίας της Αμβέρσας, προσφέρει τη δυνατότητα σε start-ups, spin-off εταιρείες και πιλοτικά έργα να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες σε μεγαλύτερη κλίμακα και σε βιομηχανικό περιβάλλον πριν προχωρήσουν στην εμπορευματοποίηση.

Πρόσφατα, η Power to Hydrogen και το λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη εγκατάσταση στον κόσμο μιας συστάδας κελιών ηλεκτρόλυσης με τεχνολογία ανιοντοεναλλακτικής μεμβράνης (AEM). Σύμφωνα με την Power to Hydrogen, η υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας αποτελεί μια πιθανή επιλογή για τη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα σε βιομηχανική κλίμακα, η Power to Hydrogen αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που θα υπογράψει ως δικαιούχος στο σχετικό έργο NextGen. Για το τελευταίο έχει προγραμματιστεί η επίδειξή του στο τέταρτο τρίμηνο του 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος καινοτομίας Free Electrons.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.