Από ρεκόρ σε ρεκόρ η παγκόσμια αιολική ενέργεια

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η παγκόσμια αιολική ενέργεια

53
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η παγκόσμια αιολική ενέργεια

Ένα ακόμη ρεκόρ κατέρριψε το 2023 ο κλάδος της αιολικής ενέργειας καθώς προστέθηκαν 117GW νέας ισχύος στο παγκόσμιο δίκτυο.

Αποτέλεσμα ήταν το 2023 να αποτελέσει την καλύτερη χρονιά για την προστιθέμενη δυναμικότητα από αιολική ενέργεια. Παρά το ταραχώδες πολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον, η αιολική βιομηχανία εισέρχεται σε μια νέα εποχή επιταχυνόμενης ανάπτυξης που οδηγείται από την αυξημένη πολιτική φιλοδοξία, η οποία εκδηλώθηκε με την ιστορική υιοθέτηση από την COP28 του στόχου για τριπλασιασμό της ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030.

Το Global Wind Report 2024 του GWEC υπογραμμίζει την αυξανόμενη δυναμική στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως:

-Οι συνολικές εγκαταστάσεις των 117 GW το 2023 αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση 50% σε σχέση με το 2022

-Το 2023 ήταν ένα έτος συνεχούς παγκόσμιας ανάπτυξης – 54 χώρες από όλες τις ηπείρους ανέπτυξαν νέα ισχύ από αιολική ενέργεια

-Η GWEC αναθεώρησε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της περιόδου 2024-2030 (1210GW) προς τα πάνω κατά 10%, ανταποκρινόμενη στη θέσπιση εθνικών βιομηχανικών πολιτικών στις μεγάλες οικονομίες και στις μεγάλες προοπτικές της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.