Η Microsoft κλείνει το μάτι στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft κλείνει το μάτι στην τεχνητή νοημοσύνη

38
Η Microsoft κλείνει το μάτι στην τεχνητή νοημοσύνη

H Microsoft θα επενδύσει $1,5 δισ. δολάρια στην G42, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση του στην τεχνολογία εν μέσω του ταχέως αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της G42. Η επένδυση επεκτείνει μια υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, με τη Microsoft να αποκτά πλέον μειοψηφικό μερίδιο.

Η G42 διαχειρίζεται κέντρα δεδομένων και πουλά εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μοντέλο αραβικής γλώσσας με την ονομασία Jais, το οποίο θα προσφέρεται μέσω του Microsoft Azure.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, η συμφωνία είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και υποστηρίζεται από διαβεβαιώσεις προς τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των ΗΑΕ για την ασφαλή και αξιόπιστη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των ΗΑΕ εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.