Η απάντηση της Anglo American στην πρόταση εξαγοράς της BHP

Η απάντηση της Anglo American στην πρόταση εξαγοράς της BHP

66
Η απάντηση της Anglo American στην πρόταση εξαγοράς της BHP
Quellaveco copper mine in Peru Credit: Anglo American

Σε «τοίχο» φαίνεται να πέφτει το όνειρο του κολοσσού εξόρυξης μετάλλων BHP να εξαγοράσει την Anglo American και έτσι να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εκτενές χαρτοφυλάκιο σε Αφρική και Λατινική Αμερική.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης της Anglo American, η πρόταση της BHP απορρίπτεται, με την εταιρεία να υπογραμμίζει ότι είναι μια πρόταση που «υποτιμά σημαντικά την Anglo American και τις μελλοντικές προοπτικές της».

Ο Chairman της Anglo American, Stuart Chambers ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Anglo American βρίσκεται σε περίοπτη θέση να δημιουργήσει σημαντική αξία από το χαρτοφυλάκιο της περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας τα οποία είναι ορθώς ευθυγραμμισμένα με την ενεργειακή μετάβαση και άλλες σημαντικές τάσεις στη ζήτηση».

Βάσει αυτού, υποστηρίζει η εταιρεία, οι μέτοχοι της θα απολαύσουν σημαντικά οφέλη καθώς οι τάσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο της ζήτησης χαλκού.

«Η πρόταση της BHP είναι ευκαιριακή και αποτυγχάνει να αξιολογήσει τις προοπτικές της Anglo American» προσθέτει ο κ. Chambers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.