Επενδυτικό «σαφάρι» με εστίαση στο LNG

Επενδυτικό «σαφάρι» με εστίαση στο LNG

35
Επενδυτικό «σαφάρι» με εστίαση στο LNG

Το LNG βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών υπό ανάπτυξη projects υποδομών εντός της επόμενης δεκαετίας, με τις ΗΠΑ και το Κατάρ να έχουν την ευθύνη για το 50% αυτών.

Τα projects εμπορίου LNG παγκοσμίως υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε αξία επενδύσεων στο $1 τρισ. την επόμενη δεκαετία. Η αναμενόμενη κεφαλαιακή επένδυση για τα projects εισαγωγών LNG ανέρχεται στα $190 δισ., ενώ γι’ αυτά εξαγωγών σε $878 δισ., σύμφωνα με στοιχεία του think tank Global Energy Monitor που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

Η Ασία και η Ευρώπη είναι οι κύριοι δρώντες στην ανάπτυξη projects εισαγωγής LNG. Παρ’ όλα αυτά, η ζήτηση για LNG στην Ευρώπη μπορεί να είναι βραχύβια, λόγω της ατζέντας απανθρακοποίησης.

Οι ΗΠΑ ηγούνται στην κατασκευή τερματικών εξαγωγής LNG με εξαγωγές ύψους 336,9 εκατ. τόνων ετησίως, ακολουθούμενες από τη Ρωσία με 164,1 εκατ. τόνους, τον Καναδά με 75,6 εκατ. τόνους, το Μεξικό με 69,3 εκατ. τόνους και το Κατάρ με 49 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.