Η Αίγυπτος με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

Η Αίγυπτος με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

63
Η Αίγυπτος με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στον τομέα των logistics. Η Αίγυπτος, ούσα σταυροδρόμι για τις μεταφορές παγκοσμίως, εντάσσεται στις χώρες που πραγματοποιούν τέτοιες επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η αιγυπτιακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για την κατασκευή μιας ζώνης logistics, με το κόστος της επένδυσης να ανέρχεται στα $50 εκατ. Η κατασκευή της εν λόγω ζώνης θα λάβει χώρα κοντά στο λιμάνι της Safaga, στην Ερυθρά Θάλασσα, με σκοπό να καταστεί στρατηγικό hub συγκέντρωσης και μεταφοράς αγαθών προς και από το ‒υψηλών ταχυτήτων‒ ηλεκτροκίνητο τρένο που θα συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τα λιμάνια της Μεσογείου.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνεργάζονται το Red Sea Governorate και το National Center for Planning State Land Use, με σκοπό τη μετάβαση κυριότητας της γης και τη χρηματοδότηση του project, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Red Sea Ports Authority και η κοινοπραξία AD Ports, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, υπέγραψαν την τελική τριακονταετή συμφωνία παραχώρησης για τη διεύθυνση, τη χρήση και την εκ νέου παράδοση του τερματικού πολλαπλών χρήσεων Safaga 2 και των εγκαταστάσεών του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.