Laskaridis Maritime: Ακόμα έξι πλοία στο εκτενές orderbook

Laskaridis Maritime: Ακόμα έξι πλοία στο εκτενές orderbook

160
Laskaridis Maritime: Ακόμα έξι πλοία στο εκτενές orderbook
Φωτό αρχείου: Το νεότευκτο της Laskaridis Maritime (Πηγή: Laskaridis Maritime) (Αφιέρωμα: Τεύχος Μαρτίου 2024 των Ναυτικών Χρονικών)

Δίχως σταματημό συνεχίζονται οι παραγγελίες των Ελλήνων πλοιοκτητών προς πάσα κατεύθυνση. Βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, η Laskaridis Maritime, με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Λασκαρίδη, προχώρησε σε δύο παραγγελίες για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η πρώτη παραγγελία αφορά τέσσερα πλοία χωρητικότητας 82.000 dwt, τα οποία συνεπώς εμπίπτουν στην κατηγορία των Kamsarmax bulk carriers. Τα πλοία αυτά θα κατασκευαστούν από το κινεζικό ναυπηγείο Hengli Heavy και η παράδοσή τους εκτιμάται να λάβει χώρα το 2026.

Η δεύτερη παραγγελία αφορά δύο πλοία παρόμοιων προδιαγραφών, με εξαίρεση το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα δύο θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers. Την κατασκευή τους θα αναλάβει το κινεζικό ναυπηγείο Penglai Jinglu. Η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσής τους είναι επίσης το 2026.

Παράλληλα, η Laskaridis Maritime, βάσει των διαθέσιμων δεδομένων στην ιστοσελίδα της διαχειρίζεται έναν στόλο 26 πλοίων 2,3 εκατ. dwt. Δέκα από τα πλοία αυτά αναμένεται να παραδοθούν το 2025 και το 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.