Παραγγελία Kamsarmaxes και για τη Star Bulk

Παραγγελία Kamsarmaxes και για τη Star Bulk

374
Παραγγελία Kamsarmaxes και για τη Star Bulk

Σε νέα παραγγελία προχώρησε η Star Bulk με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Παππά, αποτελώντας τη νεότερη από τις ελληνόκτητες ναυτιλιακές εταιρείες που στρέφονται στα bulk carriers τύπου Kamsarmax.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Allied, η εισηγμένη στον Nasdaq Star Bulk τοποθέτησε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο Kamsarmax bulk carriers χωρητικότητας 82.000 dwt στα κινεζικά ναυπηγεία Qingdao Yangfan. H εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσής τους είναι το 2026.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ναυπηγείο στράφηκε πρόσφατα και η Lavinia του Ομίλου Λασκαρίδη, τοποθετώντας παραγγελία για τέσσερα bulk carriers ίδιας χωρητικότητας, με εκτιμώμενη περίοδο παράδοσης το 2025-2026.

Παράλληλα, το ευρύτερο ενδιαφέρον για Kamsarmax bulk carriers βρίσκεται σε άνοδο. Τον Ιούλιο, η Sea Traders του Ομίλου Προκοπίου προχώρησε στην παραγγελία δέκα τέτοιων πλοίων. Επιπλέον, πρόσφατα η Safe Bulkers προχώρησε σε παραγγελία Kamsarmaxes στα ιαπωνικά ναυπηγεία Tsuneishi.

Τέλος, από την αρχή του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί παραγγελίες για την κατασκευή 78 Panamax/Kamsarmax bulk carriers, σημειώνει η Allied.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.