Παραγγελία της Safe Bulkers για bulk carriers διπλού καυσίμου

Παραγγελία της Safe Bulkers για bulk carriers διπλού καυσίμου

309
Παραγγελία της Safe Bulkers για bulk carriers διπλού καυσίμου

Σε νέα κίνηση με γνώμονα τη στρατηγική που ακολουθεί όσον αφορά το ESG γνωστοποίησε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Safe Bulkers. Πιο συγκεκριμένα, η Safe Bulkers, με επικεφαλής τον κ. Πόλυ Β. Χατζηωάννου, προέβη σε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο Kamsarmax διπλού καυσίμου.

Τα εν λόγω πλοία θα διαθέτουν χωρητικότητα 81.200 dwt και θα είναι σε θέση να καταναλώνουν και μεθανόλη. Η παράδοση του πρώτου αναμένεται να λάβει χώρα το δ’ τρίμηνο του 2026 και του δεύτερου το α’ τρίμηνο του 2027.

Ο δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της εταιρείας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μετά τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας από το 2019 με 12 νεότευκτα πλοία, έχουμε αξιολογήσει διεξοδικά τη χρήση τεχνολογιών με στόχο την επίτευξη ενός ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα. Τα συμβόλαια που υπεγράφησαν αντανακλούν τη φιλοδοξία μας να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των περιβαλλοντικών εξελίξεων».

Το τελευταίο διάστημα, πολλές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έχουν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις. Ενδεικτικά, η Diana Shipping, με επικεφαλής την κ. Σεμίραμις Παληού προχώρησε σε παραγγελία για bulk carriers κατανάλωσης και μεθανόλης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.