Το τελευταίο αντίο στον Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο

Το τελευταίο αντίο στον Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο

4538
Το τελευταίο αντίο στον Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα αποχαιρετά τον Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο.

Προς τιμήν του εκλιπόντος, ο Όμιλος Φίλων Λίμπερτυ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Όμιλος Φίλων Λίμπερτυ αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη έναν από τους πρωτεργάτες του που με την προσωπική του δράση σημάδεψε την ιστορία του Ομίλου, τον Καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο. Ο εκλιπών υπήρξε αγωνιστής που υπερασπίστηκε αδιαπραγμάτευτα της αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα πλοιάρχου, του Έλληνα ναυτικού. Με την ακάματη και συνεχή δράση του σημάδεψε την πορεία του ομίλου και την ευόδωση των σκοπών του και είχε αποφασιστική συμβολή στην εμπέδωση της ιδέας του Ελλάς Λίμπερτυ. Η οικογένεια του Ομίλου Φίλων Λίμπερτυ εύχεται να είναι καλοτάξιδος ο Καπετάν Βαγγέλης στο μεγάλο ταξίδι που ξεκινά σήμερα και εύχεται να τον κατατάξει ο Κύριος με τους δίκαιους και αγαθούς, όπως του αρμόζει. Αιωνία σου η μνήμη Καπετάν Βαγγέλη».

Ο Βαγγέλης Κούζιλος διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Ομίλου και σημάδεψε με την ακούραστη δράση του την ανάδειξη του πλωτού μουσείου «Ελλάς Λίμπερτυ» ως φάρου της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και της συμβολής της στην ανάπτυξη της χώρας, σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε και η ΠΕΠΕΝ, της οποίας πρόεδρος διατέλεσε ο Βαγγέλης Κούζιλος.

«Μια τεράστια προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας, Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν., ο Καπετάν Βαγγέλης Κούζιλος “έφυγε” από τη ζωή, αφήνοντας παρακαταθήκη στους δύο γιούς του και στους νεότερους Ναυτικούς, το ήθος, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την τεράστια προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία την οποία υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού εκφράζει τη συμμετοχή της στη θλίψη της οικογένειάς του. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνον στις καρδιές μας, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική ναυτική οικογένεια. Καλό σου ταξίδι Καπετάν Βαγγέλη!»

Παράλληλα, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Βαγγέλης Κούζιλος αποτελέσε και διαχρονικό αρθρογράφο των Ναυτικών Χρονικών.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, ώρα 14:00 από το νεκροταφείο της Ανάστασης – Κερατσίνι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.