Παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών: Τα tankers μεγάλου μεγέθους στο επίκεντρο

Παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών: Τα tankers μεγάλου μεγέθους στο επίκεντρο

322
Παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών: Τα tankers μεγάλου μεγέθους στο επίκεντρο

Δίχως σταματημό συνεχίζεται η εστίαση των Ελλήνων πλοιοκτητών στις παραγγελίες πλοίων, με την πρόσφατη δραστηριότητα να αφορά τα υγρά φορτία, και δη τα tankers μεγάλου μεγέθους.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, η Pantheon Tankers, με επικεφαλής την κ. Άννα Αγγελικούση και τους υιούς της Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη, τοποθέτησε παραγγελία για την κατασκευή δύο VLCCs χωρητικότητας 307.000 dwt έκαστο. Τα πλοία θα κατασκευαστούν από τα ναυπηγεία Dalian, έναντι $120 εκατ. έκαστο, και η παράδοσή τους εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα το 2027. Μάλιστα, θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers.

Επιπλέον, σε ακόμα μία παραγγελία προέβη και η Evalend Shipping, με επικεφαλής τον κ. Κρίτωνα Λεντούδη. Η Evalend έχει τοποθετήσει πληθώρα παραγγελιών τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερη έμφαση στα υγραεριοφόρα πλοία, όπως LNG carriers και ammonia carriers. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τωρινή παραγγελία της, που αφορά τη ναυπήγηση δύο LNG carriers μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. και η οποία τοποθετήθηκε στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries. Καθένα εκ των LNG carriers έχει κόστος $269,1 εκατ. και η παράδοσή τους εκτιμάται ότι θα γίνει το 2028.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.