Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ

Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ

19
Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ

Καθώς οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά, ο Ντόναλντ Τραμπ κλείνει το μάτι στους αμερικανικούς κολοσσούς ενέργειας.

Ειδικότερα, ;ο υποψήφιος της αμερικανικής δεξιάς για την προεδρία, υποσχέθηκε σε κορυφαία στελέχη εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας να αντιστρέψει τις πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το περιβάλλον εάν εκλεγεί εκ νέου τον Νοέμβριο, ανέφερε χθες Πέμπτη η Washington Post.

Ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε ιδίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, να τερματίσει αμέσως το πάγωμα της κυβέρνησης Μπάιντεν στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ).

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα προκηρύξει νέους μειοδοτικούς διαγωνισμούς προκειμένου να παραχωρηθούν άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και ότι θα προχωρήσει σε άρση των περιορισμών για την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Αρκτική και στην Αλάσκα.

Η New York Times αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο τονίζοντας την απαίτηση του κ. Τραμπ οι επικεφαλής των εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας να διαθέσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην εκστρατεία του.

Ανάμεσα στους περίπου είκοσι επικεφαλής και στελέχη εταιρειών βρίσκονταν αντιπρόσωποι των Venture Global, Cheniere Energy, Chevron και Exxon, σύμφωνα με κατάλογο που εξασφάλισε η Washington Post.

Ο Τζο Μπάιντεν κατάφερε να εγκριθεί το 2022 πελώριο σχέδιο χρηματοδότησης για την ενεργειακή μετάβαση. Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του αμφισβητεί πως υπάρχει καν η κλιματική αλλαγή κι είχε αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριφέρεται σαν κακός σε κόμικ, προσφερόμενος να ρευστοποιήσει το μέλλον του πλανήτη με αντάλλαγμα τσεκ 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», ήταν η αντίδραση της οργάνωσης προστασίας του περιβάλλοντος Evergreen Action.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.