Σε άνοδο το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Σε άνοδο το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

22
Σε άνοδο το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Ανοδική πορεία παρουσίασε η αξία των συνολικών εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας το α’ τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, η αύξηση σε γουάν προσεγγίζει κατά μέσο όρο το 5,7%. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,9% τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, ενώ το αντίστοιχο διάστημα οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 6,8%, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρείχαν τα τελωνεία της χώρας.

Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας επέστρεψαν σε ανοδική πορεία τον περασμένο Απρίλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, σηματοδοτώντας μια ενθαρρυντική βελτίωση τόσο για την εγχώρια ζήτηση όσο και για τη ζήτηση από τις διεθνείς αγορές, καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις στην προσπάθειά του να στηρίξει μια κλονισμένη οικονομία.

Παράλληλα, το Πεκίνο δίνει προτεραιότητα στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, επιχειρώντας να αντισταθμίσει τις απώλειες στην οικονομία από την αγορά ακινήτων. Έτσι, οι εισαγωγές της Κίνας σε πρώτες ύλες για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης έχουν αυξηθεί φέτος.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Κίνα κατέγραψε επίσης αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου αυτόν τον Απρίλιο, τόσο μέσω αγωγών όσο και διά θαλάσσης (LNG), σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία από τα τελωνεία της χώρας.

*Με πληροφορίες από Xinhua, Reuters, Financial Times

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.