Το νέο deal της Fincantieri με επίκεντρο τα υποβρύχια

Το νέο deal της Fincantieri με επίκεντρο τα υποβρύχια

87
Το νέο deal της Fincantieri με επίκεντρο τα υποβρύχια

O ιταλικός ναυπηγικός όμιλος Fincantieri εξαγόρασε τη μονάδα της Leonardo που δραστηριοποιείται στα υποβρύχια, τη Whitehead Alenia Sistemi Subacquei (WASS).

Η συμφωνία, αξίας 250-300 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί μέσω ανακεφαλαιοποίησης ύψους έως 500 εκατ. ευρώ της Fincantieri.

Η συμφωνία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Fincantieri να αναπτυχθεί μέσω εξαγορών, εστιάζοντας περισσότερο σε αμυντικά περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν πλέον περίπου το 25% των εσόδων της.

Τα πρόσθετα κεφάλαια, πέραν της αξίας της συμφωνίας, θα χρησιμοποιηθούν από τη ναυπηγική εταιρεία για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής της δραστηριότητας, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα στον οποίο ποντάρει η ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία, σημειώνουν στο Reuters κύκλοι της αγοράς.

Ο κρατικός δανειστής Cassa Depositi e Prestiti (CDP) σκοπεύει να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.