Performance Shipping: Αύξηση του orderbook με νέα παραγγελία

Performance Shipping: Αύξηση του orderbook με νέα παραγγελία

186
Performance Shipping: Αύξηση του orderbook με νέα παραγγελία

Σε κίνηση επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της προχώρησε πρόσφατα η Performance Shipping.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσής της, η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία τοποθέτησε παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός LR1 δεξαμενόπλοιου. Η κατασκευή του πλοίου, χωρητικότητας 75.000 dwt θα πραγματοποιηθεί από τα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Group, Jiangsu New Yangzi Shipbuilding, και Jiangsu Yangzi Xinfu Shipbuilding έναντι $54,1 εκατ.

Η παράδοση του πλοίου, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με scrubber αναμένεται να λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2027. Ο κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO της Performance δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κατασκευή του πλοίου έχει αναληφθεί από ένα από τα πιο αξιόπιστα και εξειδικευμένα ναυπηγεία στον κόσμο. Το συμβόλαιο αυτό αποτελεί το τέταρτο για ναυπήγηση πλοίου».

Βάσει της δήλωσής του, τα τέσσερα πλοία στα οποία αναφέρεται ο κ. Μιχαλόπουλος είναι τρία LR2 tankers, τα οποία θα είναι σε θέση να μετασκευαστούν προκειμένου να καταναλώνουν και LNG και ένα LR1 chemical/product tanker. Η παράδοσή τους εκτιμάται να λάβει χώρα μεταξύ του Οκτωβρίου του 2025 και του Ιανουαρίου του 2027.

«Θεωρούμε ότι η επενδυτική στρατηγική μας ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις μας για ευνοϊκές συνιστώσες στα fundamentals της αγοράς» πρόσθεσε ο κ. Μιχαλόπουλος «οι οποίες υποστηρίζονται από το γεγονός ότι η ηλικία του στόλου αυξάνεται και το orderbook παραμένει υγιές, επί του παρόντος στο 9% (του στόλου)».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.