Σε θετικό έδαφος τα Capesizes με την Κίνα αιχμή του δόρατος

Σε θετικό έδαφος τα Capesizes με την Κίνα αιχμή του δόρατος

130
Σε θετικό έδαφος τα Capesizes με την Κίνα αιχμή του δόρατος

Στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Μάιο κινούνται οι ναύλοι των Capesizes στη spot αγορά, με το εμπόριο iron ore να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό.

Σύμφωνα με δεδομένα της OceanBolt, οι ναύλοι των Capesizes διαμορφώθηκαν στα $21.250/ημέρα στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας άνοδο 19,2% σε ετήσια βάση. Το θαλάσσιο εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη, απόρροια της ζήτησης της Κίνας. Προκειμένου να καλυφθεί η εν λόγω ζήτηση, κύριες εξαγωγικές χώρες, όπως η Αυστραλία και η Βραζιλία, έχουν αυξήσει τις εξαγωγές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγωγές της Αυστραλίας στην Κίνα παρουσιάζονται αυξημένες κατά 2,2%, στους 535 εκατ. τόνους, με το peak των 71,5 εκατ. τόνων να σημειώνεται τον Ιανουάριο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εξαγωγές από τη Βραζιλία, οι οποίες τον περασμένο Αύγουστο διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των 26,9 εκατ. τόνων, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 14,9%, σύμφωνα με τα δεδομένα της OceanBolt.

Οι προοπτικές για τον κλάδο του real estate και των κατασκευών στην Κίνα έχουν βελτιωθεί, ωθώντας προς τα επάνω τη ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα. Το Πεκίνο έχει αναπροσαρμόσει την οικονομική του στρατηγική για την τόνωση των δύο κλάδων. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, οι αξίες των Capesizes ανεξαρτήτως ηλικίας κινούνται ανοδικά, με τις αξίες αυτών ηλικίας 15 ετών να έχουν αυξηθεί κατά 4,88% περίπου από τις αρχές Σεπτεμβρίου, από 19,86 εκατ. δολάρια σε 20,83 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη VesselsValue.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.