Σκίρτημα ανόδου στους ναύλους των LNG carriers ενόψει καλοκαιριού

Σκίρτημα ανόδου στους ναύλους των LNG carriers ενόψει καλοκαιριού

17
Σκίρτημα ανόδου στους ναύλους των LNG carriers ενόψει καλοκαιριού

Οι μεταβολές που καταγράφονται στους ναύλους των LNG carriers από την αρχή του έτους είναι περιορισμένες.

Ειδικότερα, στη spot αγορά, το κόστος ναύλωσης ενός LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. ανατολικά του Σουέζ σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως των $1.000/ημέρα την εβδομάδα με πέρας την 24η Απριλίου και διαμορφώθηκε στα $39.000. Τα δεδομένα της Fearnleys καταδεικνύουν ότι η εικόνα για πλοία αντίστοιχων προδιαγραφών δυτικά του Σουέζ είναι παρόμοια, με τους ναύλους να ανέρχονται σε $36.000 ημερησίως.

Η εικόνα διαφαίνεται πιο αισιόδοξη στην αγορά χρονοναυλώσεων μεγαλύτερης διάρκειας. Το κόστος ναύλωσης ενός TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. για ένα έτος σημείωσε άνοδο $5.000/ημέρα βάσει της Fearnleys και διαμορφώθηκε στα $60.000/ημέρα.

Σε ετήσια βάση, τα επίπεδα των ναύλων είναι αρκετά χαμηλότερα, όμως πρόκειται για μια μικρή άνοδο έναντι της σταθερότητας που καταγραφόταν επί σειρά μηνών. Η άνοδος αυτή δύναται να αντανακλά τις εκτιμήσεις της αγοράς περί επικείμενης ανόδου των spot ναύλων. Άλλωστε, παραδοσιακά τους θερινούς μήνες οι ναύλοι καταγράφουν άνοδο, ελέω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.