Στο χαρτοφυλάκιο της Tototheo Maritime το δορυφορικό δίκτυο Starlink

Στο χαρτοφυλάκιο της Tototheo Maritime το δορυφορικό δίκτυο Starlink

271
Στο χαρτοφυλάκιο της Tototheo Maritime το δορυφορικό δίκτυο Starlink

Ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας Tototheo Maritime™ ανακοίνωσε την προσθήκη του νέου δορυφορικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων και χαμηλού χρόνου απόκρισης Starlink στο χαρτοφυλάκιο των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Η συμφωνία μεταξύ των Tototheo και Starlink οριστικοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, με τη γνωστή εταιρεία παροχής λύσεων ναυτιλιακής τεχνολογίας να ξεκινά τη διάθεση των Starlink Kits μέσα στον Ιανουάριο του 2023.

Η προσθήκη της υπηρεσίας Starlink LEO στο χαρτοφυλάκιό της καθιστά την Tototheo έναν από τους λίγους παρόχους ναυτιλιακής τεχνολογίας που προσφέρουν μια πλήρη γκάμα ανταγωνιστικών και αξιόπιστων επιλογών συνδεσιμότητας, καθώς και ένα μεγάλο εύρος ολοκληρωμένων λύσεων σε πελάτες του ναυτιλιακού κλάδου, του κλάδου των υπεράκτιων κατασκευών καθώς και σε γραφεία εταιρειών.

Οι πελάτες της Tototheo θα διαθέτουν μέγιστη ευελιξία ως προς την επιλογή της διαμόρφωσης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, ενσωματώνοντας το Starlink Service (LEO) στις δορυφορικές τεχνολογίες Inmarsat GX (Ka-Band & L-Band), TM Flex (Ku-Band), Iridium (L-Band), LTE (3G/4G) καθώς και σε λύσεις επίγειας συνδεσιμότητας.

H SpaceX έχει θέσει σε λειτουργία έναν σχηματισμό δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (LEO), προκειμένου να παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας και χαμηλού χρόνου απόκρισης έως και 350 Mbps.

H co-CEO της Tototheo, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, ανέφερε σχετικά: «Η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη συνδεσιμότητα στον ναυτιλιακό κλάδο. Με μια ταχέως διευρυνόμενη περιοχή κάλυψης, οι ταχύτητες που προσφέρει η Starlink θα επιτρέψουν να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο κομμάτι της υιοθέτησης αποτελεσματικότερων και βιωσιμότερων τεχνολογιών από τον ναυτιλιακό κλάδο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.