Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αγορά κρουαζιέρας

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αγορά κρουαζιέρας

36
Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αγορά κρουαζιέρας

Η επιστροφή της Norwegian Cruise Line Holdings στα κέρδη το περασμένο έτος, για πρώτη φορά μετά το 2019, αντανακλά τις θετικές προοπτικές του κλάδου, ο οποίος επλήγη σοβαρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Norwegian Cruise Line Holdings κατέγραψε συνολικά έσοδα για το 2023 της τάξεως των $8,5 δισ., σημειώνοντας αύξηση 32% από το 2019. Όσον αφορά τα συνολικά κέρδη της εταιρείας, αυτά ανήλθαν στα $166,2 εκατ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της Norwegian Cruise Line Holdings.

Επισημαίνεται ότι το 2023 η διαχειρίστρια εταιρεία κρουαζιερόπλοιων παρέλαβε τρία νεότευκτα κρουαζιερόπλοια, που συνιστούν τον μεγαλύτερο αριθμό παραλαβών νεότευκτων σε ένα έτος από την ίδρυση της εταιρείας. Η εταιρεία αναμένει αύξηση των κρατήσεων για το 2024.

Οι ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές της Norwegian Cruise Line Holdings αναδεικνύουν την ισχυρή ζήτηση για κρουαζιέρες και διαλύουν τα «μαύρα σύννεφα» περί επιβράδυνσης του κλάδου.

Οι εκτιμήσεις της Norwegian Cruise Line Holdings συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς, οι οποίες κάνουν λόγο για ρεκόρ στη ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.