Η Κίνα, χώρα-οδηγός στη διύλιση πετρελαίου

Η Κίνα, χώρα-οδηγός στη διύλιση πετρελαίου

22
Η Κίνα, χώρα-οδηγός στη διύλιση πετρελαίου

Στην ικανότητα διύλισης πετρελαίου φαίνεται πως εστιάζει η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο έρευνα, αναφέρει ότι η ετήσια ικανότητα διύλισης στην Κίνα αυξήθηκε στους 936 εκατ. τόνους το 2023. Τα εν λόγω επίπεδα καθιστούν την Κίνα νούμερο ένα χώρα παγκοσμίως στην ικανότητα διύλισης.

Ακόμα, βάσει στοιχείων του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, η διύλιση πετρελαίου στην Κίνα διαμορφώθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ το 2023, καθώς ανήλθε σε 14,8 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα.

Την ίδια ώρα, η κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα διαμορφώθηκε στους 756 εκατ. τόνους το 2023, επίπεδα που συνιστούν ρεκόρ. Επιπλέον, η κατανάλωση προϊόντων πετρελαίου ήταν 399 εκατ. τόνοι, αυξημένη κατά 9,5% σε ετήσια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει του Reuters, η Κίνα εξήγαγε 39 εκατ. τόνους προϊόντων πετρελαίου την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.