Νεφελώδεις εκτιμήσεις του «ΟPEC του φυσικού αερίου» για την αγορά LNG

Νεφελώδεις εκτιμήσεις του «ΟPEC του φυσικού αερίου» για την αγορά LNG

33
Νεφελώδεις εκτιμήσεις του «ΟPEC του φυσικού αερίου» για την αγορά LNG

«Σφιχτή» θα είναι η παγκόσμια αγορά LNG έως το 2026, δεδομένου ότι φέτος η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 1,5%, ενώ έως το 2050 η άνοδος της ζήτησης θα είναι της τάξεως του 22%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα του Φόρουμ Χωρών Εξαγωγών Αερίου (GECF), Mohamed Hamel.

Το GECF αντιπροσωπεύει χώρες εξαγωγών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των Ρωσίας, Κατάρ και Τρινιντάντ και Τομπάγκο, και παραπάνω από τα δύο τρίτα των παγκόσμιων προμηθειών. Στην ετήσια έκθεσή του, το GECF προειδοποίησε πέρυσι για τις υψηλές και ασταθείς spot τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ασία, σημειώνοντας ότι οι ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια υπερισχύουν των στόχων μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.

Σε συνέδριο που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, υψηλόβαθμο στέλεχος της BP ανέφερε ότι οι πολύ υψηλές τιμές φυσικού αερίου, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, «έχουν καταστρέψει» τη ζήτηση. Ωστόσο, ο ενεργειακός κολοσσός αναμένει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει κορυφαίος προορισμός για το LNG τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.