Γαλλία, η χώρα με τα χαμηλότερα αποθέματα αερίου στην Ευρώπη

Γαλλία, η χώρα με τα χαμηλότερα αποθέματα αερίου στην Ευρώπη

59
Γαλλία, η χώρα με τα χαμηλότερα αποθέματα αερίου στην Ευρώπη

H Γαλλία έγινε η χώρα με τα χαμηλότερα αποθέματα αερίου στην Ευρώπη μετά τις εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα το περασμένο διάστημα απέναντι στο συνταξιοδοτικό σχέδιο Μακρόν και οι οποίες είχαν ως συνέπεια να μειωθούν σημαντικά οι εισαγωγές.

Στα τέλη Μαρτίου, τα αποθέματα αερίου της Γαλλίας υποχώρησαν στο 28% σε σχέση με το 56% της Ευρώπης, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Οι απεργίες που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στη Γαλλία προκάλεσαν άνευ προηγουμένου διαταραχές στους τερματικούς εισαγωγών της χώρας. Τερματικός στη Δουνκέρνη ανέστειλε τη λειτουργία του για 11 ημέρες, ενώ παρόμοιες ήταν οι επιδράσεις σε τερματικούς όπως στο Fos Cavaou στα νότια της χώρας.

Οι εισαγωγικές ροές LNG στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 55% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022, με πλοία έμφορτα να κατευθύνονται σε λιμάνια της Ελλάδας και της Ισπανίας λόγω των απεργιών, δείχνουν δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.