Εικόνα σταθερότητας στους ναύλους των containerships

Εικόνα σταθερότητας στους ναύλους των containerships

89
Εικόνα σταθερότητας στους ναύλους των containerships

Σε παρεμφερή επίπεδα παραμένουν οι ναύλοι των containerships, με μικρές αυξήσεις να καταγράφονται σε ορισμένα fronthaul routes την εβδομάδα με πέρας τις 4 Μαΐου. Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης WCI της Drewry κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1% και διαμορφώθηκε στα $1.763,28/FEU στις 4 Μαΐου.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 77% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, 34% χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, αλλά σε κατά 24% υψηλότερα επίπεδα από τον προ-πανδημικό μέσο όρο του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, άνοδος κατεγράφη σε τρία routes με αφετηρία τη Σαγκάη, και δη εκείνα με προορισμούς το Ρότερνταμ, τη Γένοβα και τη Νέα Υόρκη. Σταθεροί παρέμειναν οι ναύλοι σε εβδομαδιαία βάση στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη, το μοναδικό route όπου οι ναύλοι κατά μέσο όρο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ($4.783/FEU).

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι στη spot αγορά στα routes από την Ανατολή στη Δύση, με εξαίρεση τα διατλαντικά routes, θα παραμείνουν σταθεροί τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.