Άνοδος της ζήτησης για δεξαμενόπλοια και στο βάθος η Κίνα

Άνοδος της ζήτησης για δεξαμενόπλοια και στο βάθος η Κίνα

173
Άνοδος της ζήτησης για δεξαμενόπλοια και στο βάθος η Κίνα

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές για την αγορά των δεξαμενόπλοιων, δεδομένου μάλιστα ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο προβαίνει σε αύξηση των διά θαλάσσης εισαγωγών πετρελαίου.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι περίπου 125 supertankers, που διαθέτουν χωρητικότητα 250 εκατ. βαρελιών, κατευθύνθηκαν προς την Κίνα στα τέλη Απριλίου. Τα εν λόγω επίπεδα είναι τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία έτη, ενώ η συγκεκριμένη τάση αναμένεται να επιμείνει τουλάχιστον και τον Μάιο.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί εκ νέου αισιοδοξία για την αγορά των crude tankers και απαλύνει έως έναν βαθμό την ανησυχία για επιμονή της πτωτικής εικόνας που έχει καταγραφεί πρόσφατα. Όσον αφορά τις αποστάσεις που θα κληθούν να καλύψουν τα δεξαμενόπλοια με προορισμό την Κίνα στο άμεσο μέλλον, το Bloomberg σημειώνει ότι τα περισσότερα φορτία Απριλίου προέρχονται από τη Βραζιλία, τον Κόλπο του Μεξικού, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και περιοχές της Ρωσίας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.