Πώς διαμορφώνονται η προσφορά και η ζήτηση σιταριού

Πώς διαμορφώνονται η προσφορά και η ζήτηση σιταριού

86
Πώς διαμορφώνονται η προσφορά και η ζήτηση σιταριού

To αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε τη μηνιαία έκθεσή του «World Agricultural Supply and Demand Estimates» για τον μήνα Μάρτιο.

Η εκτίμηση του αμερικανικού υπουργείου αναφορικά με το σιτάρι κάνει λόγο για μειωμένες προμήθειες, αυξημένο εμπόριο, αυξημένη κατανάλωση και χαμηλότερα αποθέματα. Αναθεωρημένη προς τα επάνω κατά 5,1 εκατ. τόνους είναι η εκτίμηση για την παγκόσμια παραγωγή, κυρίως λόγω των αυξήσεων σε Καζακστάν, Ινδία και Αυστραλία. Πλέον η παγκόσμια παραγωγή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 788,9 εκατ. τόνους.

Το παγκόσμιο εμπόριο θα αγγίξει τους 213,9 εκατ. τόνους (+1 εκατ. τόνοι), με δεδομένο ότι οι αυξήσεις των εξαγωγών από Αυστραλία, Βραζιλία και Καζακστάν θα αντισταθμίσουν τις μειώσεις από Αργεντινή και Ινδία. Τέλος, η παγκόσμια κατανάλωση εκτιμάται από το υπουργείο ότι θα αυξηθεί σε 793,2 εκατ. τόνους, απόρροια της αυξημένης βιομηχανικής και διατροφικής χρήσης από την Ινδία και το Καζακστάν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.