Cheniere: Στους ρυθμούς της Ασίας η αγορά LNG το 2023

Cheniere: Στους ρυθμούς της Ασίας η αγορά LNG το 2023

70
Cheniere: Στους ρυθμούς της Ασίας η αγορά LNG το 2023

Στις προοπτικές της Ασίας στρέφονται οι αμερικανικοί εξαγωγείς LNG το 2023, με τη Cheniere να εκτιμά ότι οι ασιατικές χώρες θα εισαγάγουν τα περισσότερα φορτία του ορυκτού καυσίμου φέτος, σε αντίθεση με το 2022, οπότε και η Ευρώπη μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του CEO της Cheniere, Corey Grindal, σημειώνει ότι το περασμένο έτος η Cheniere απέστειλε 638 φορτία LNG, εκ των οποίων πάνω από το 70% κατέληξαν στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο ρόλος των ΗΠΑ στις εξαγωγές LNG εντός του 2023 είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστικός. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της VesselsValue, οι ΗΠΑ αποτέλεσαν αφετηρία για έξι από τα δέκα σημαντικότερα routes θαλάσσιας μεταφοράς του ορυκτού καυσίμου τον Φεβρουάριο.

Συνολικά, διά θαλάσσης εξήχθησαν σχεδόν 12 εκατ. κ.μ. φυσικού αερίου στα έξι αυτά routes, με προορισμούς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.