ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Μακριά το τέλος των κυρώσεων

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Μακριά το τέλος των κυρώσεων

170
ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Μακριά το τέλος των κυρώσεων

Η αμερικανική κρατική διοίκηση δεν σκοπεύει άμεσα να χαλαρώσει τις κυρώσεις της στη Βενεζουέλα, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Νοέμβριο άναψε το πράσινο φως στη Chevron για τη συνέχιση της παραγωγής πετρελαίου στη Βενεζουέλα και της εισαγωγής αργού πετρελαίου της χώρας της Νότιας Αμερικής στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έλαβε τις ευλογίες του Λευκού Οίκου για την από κοινού ανάπτυξη με τη Βενεζουέλα ενός υπεράκτιου πεδίου φυσικού αερίου. Η πολιτική που χαράσσει ο πρόεδρος Μπάιντεν αναμφίβολα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακολουθούσε μια πολιτική «μέγιστης πίεσης» προς το καθεστώς Μαδούρο.

Παρ’ όλα αυτά, οι άδειες του State Department δεν μεταφράζονται σε πλήρη αλλαγή στάσης των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Reuters o Jose Fernandez, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον. «Υπάρχουν περιορισμένες αλλαγές σε ορισμένες κυρώσεις και μπορούμε να τις ανακαλέσουμε ανά πάσα στιγμή. […] Επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω χαλάρωση των κυρώσεων», τόνισε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.