Ανταλλαγή σιτηρών μεταξύ των BRICS;

Ανταλλαγή σιτηρών μεταξύ των BRICS;

71
Ανταλλαγή σιτηρών μεταξύ των BRICS;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άναψε το πράσινο φως στην κυβέρνησή του να υποβάλει προτάσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου σιτηρών με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο το Σάββατο 19 Απριλίου.

Η ιδέα για την ανταλλαγή σιτηρών, που περιλαμβάνει επίσης τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική μεταξύ άλλων ‒οι οποίες μαζί με τη Ρωσία αποτελούν την ομάδα χωρών που είναι γνωστή ως BRICS‒ είναι να επιτρέψει στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισαγάγει πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών, όπως η εξασφάλιση των απαιτούμενων προμηθειών βενζίνης και ντίζελ.

Η Ρωσία αναγκάστηκε να απαγορεύσει προσωρινά τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης το περασμένο φθινόπωρο, καθώς η εγχώρια αγορά αντιμετώπισε ελλείψεις καυσίμων και αύξηση των τιμών εν μέσω της συγκομιδής σιτηρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.