Οι πιο όξινοι ωκεανοί τα τελευταία 26.000 χρόνια

Οι πιο όξινοι ωκεανοί τα τελευταία 26.000 χρόνια

78
Οι πιο όξινοι ωκεανοί τα τελευταία 26.000 χρόνια

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), που ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, οι ωκεανοί της Γης κατά το περασμένο έτος έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα θερμοκρασίας και οξύτητας που έχουν καταγραφεί. Τα αποτελέσματα της έκθεσης έρχονται στο φως σε μια περίοδο κατά την οποία επίσημες φωνές από τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί τις παγκόσμιες δεσμεύσεις για το κλίμα.

Τα ανησυχητικά ευρήματα για τους ωκεανούς της Γης περιγράφονται στην έκθεση του WMO ως αποτέλεσμα του λιωσίματος των στρωμάτων πάγου του πλανήτη, τα οποία ώθησαν τα επίπεδα της θάλασσας σε νέα ύψη κατά το 2021.

Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του WMO, Petteri Taalas, ανέφερε ότι: «Το κλίμα μας αλλάζει μπροστά στα μάτια μας. Η θερμότητα που παγιδεύεται στην ατμόσφαιρα από αέρια του θερμοκηπίου, τα οποία προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, θα “ζεσταίνει” τον πλανήτη για πολλές επόμενες γενιές».

Η έκθεση του WMO είναι συνακόλουθη με την τελευταία κλιματική αξιολόγηση του ΟΗΕ, η οποία προειδοποιούσε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ειδάλλως θα κληθεί να αντιμετωπίσει ολοένα και πιο καταστροφικές αλλαγές στο κλίμα της Γης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.