Ψήφος εμπιστοσύνης της IAG προς την Boeing

Ψήφος εμπιστοσύνης της IAG προς την Boeing

68
Ψήφος εμπιστοσύνης της IAG προς την Boeing

Η πολυεθνική εταιρεία International Airlines Group (IAG), που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της μεταξύ άλλων την British Airways, ανακοίνωσε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 ότι έχει παραγγείλει 50 αεροσκάφη Boeing 737 MAX, συνολικής αξίας $6,25 δισ. Η συγκεκριμένη τιμή χαρακτηρίζεται ως «τιμή καταλόγου», με την επένδυση να πραγματοποιείται σε μια περίοδο ανάκαμψης του παγκόσμιου κλάδου των αερογραμμών, ο οποίος είχε σημειώσει κατακόρυφη πτώση μετά την εμφάνιση της πανδημίας της Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η International Airlines Group έφτασε σε συμφωνία με την Boeing για την παραγγελία 25 αεροσκαφών τύπου 737-8200 και 25 αεροσκαφών 737-10. Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2027 και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλο τον όμιλο της IAG προς αντικατάσταση του στόλου της.

Ο Luis Gallego, διευθύνων σύμβουλος της IAG, δήλωσε σχετικά: «Η προσθήκη των νέων Boeing 737 αποτελεί σημαντικό μέρος της ανανέωσης του στόλου της IAG. Αυτά τα αεροσκάφη τελευταίας γενιάς είναι πιο αποδοτικά σε καύσιμα από αυτά που πρόκειται να αντικαταστήσουν και θα μας βοηθήσουν στη δέσμευσή μας να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050».

Φωτό: Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.