Capital Gas: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Wärtsilä για δύο νεότευκτα LNG carriers

Capital Gas: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Wärtsilä για δύο νεότευκτα LNG carriers

440
Capital Gas: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Wärtsilä για δύο νεότευκτα LNG carriers

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä ανακοίνωσε πως πρόκειται να εξοπλίσει με τέσσερα συστήματα αξονικών γεννητριών δύο νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG της Capital Gas, τα οποία κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Hyundai Heavy Industries (HHI) στη Νότια Κορέα.

Οι γεννήτριες άξονα θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία των κινητήρων, η οποία θα τροφοδοτεί τα συστήματα των πλοίων, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου και τα επίπεδα των παραγόμενων εκπομπών και βελτιώνοντας παράλληλα τους δείκτες ενεργειακής απόδοσης σχεδιασμού (EEDI) και έντασης άνθρακα (CII) των πλοίων. Έχοντας εγκαταστήσει περισσότερα από 600 παρόμοια συστήματα σε πλοία, η Wärtsilä διαθέτει σήμερα τη μεγαλύτερη εμπειρία στον ναυτιλιακό κλάδο στον τομέα των γεννητριών άξονα.

Ο Μίλτος Ζήσης, διευθύνων σύμβουλος της Capital Gas Ship Management Corp., ανέφερε σχετικά με τη νέα παραγγελία: «Στοχεύοντας στη συνέχιση της βελτίωσης της αποδοτικότητας του στόλου μας και της μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες που είναι σήμερα διαθέσιμες. Η εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων αξονικών γεννητριών αποτελεί μία από τις επενδύσεις που πραγματοποιούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η Wärtsilä διαθέτει εκτενή εμπειρία και, με την αξιοπιστία και την ποιότητα των λύσεων που προσφέρει, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για ένα τέτοιο έργο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.