Η ενεργειακή κρίση φέρνει κοντά ΗΠΑ και Κίνα

Η ενεργειακή κρίση φέρνει κοντά ΗΠΑ και Κίνα

80
Η ενεργειακή κρίση φέρνει κοντά ΗΠΑ και Κίνα

Μεγάλες κινεζικές εταιρείες ενέργειας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με Αμερικανούς εξαγωγείς για τη μακροπρόθεσμη τροφοδοσία LNG εν μέσω αύξησης των τιμών και περιορισμένης εγχώριας παραγωγής.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κρίνεται επισφαλής για την ενεργειακή επάρκεια της Κίνας και, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τουλάχιστον πέντε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Sinopec Corp. και China National Offshore Oil Company (CNOOC), βρίσκονται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με αμερικανικούς κολοσσούς, όπως η Chenerie, προκειμένου να υπερκεραστούν αυτές οι προκλήσεις.

Εάν από τις συζητήσεις αυτές «βγει λευκός καπνός», θα πρόκειται για συμφωνίες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν και την πρώτη μεγάλη αύξηση των κινεζικών εισαγωγών αμερικανικού LNG μετά τις εμπορικές διενέξεις των δύο χωρών που ξεκίνησαν το 2018.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν πως Κινέζοι έμποροι έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο συνομιλίες για την προμήθεια αμερικανικού LNG, και μάλιστα πολλοί εξ αυτών, μπροστά στη σημαντική μεταβλητότητα των τιμών, αναθεωρούν τη στρατηγική τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.