Αβεβαιότητα λόγω open loop scrubbers ενόψει 2020

Αβεβαιότητα λόγω open loop scrubbers ενόψει 2020

345
Αβεβαιότητα λόγω open loop scrubbers ενόψει 2020

H «Clean Shipping Alliance 2020 (CSA 2020)» εξέφρασε πρόσφατα τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις της για συγκεκριμένες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον ΙΜΟ για την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών αναφορικά με την χρήση scrubbers.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει λόγο για «αξιολόγηση και εναρμόνιση» των κανονισμών για την χρήση των open loop scrubbers εν όψει και της συνεδρίασης της MEPC του ΙΜΟ μετά την διαρκή αύξηση του αριθμού των λιμένων που απαγορεύουν την χρήση των συστημάτων αυτών.

Όπως σημειώνει ο Ian Adams, Executive Director της CSA 2020, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μια προσπάθεια να αυξηθούν οι περιορισμοί για την χρήση scrubbers, τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά από τον ΙΜΟ και την ΕΕ ως μια αξιόπιστη λύση ενόψει 2020. Παράλληλα ο κ. Adams τονίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημιουργεί αβάσιμες ανησυχίες σε μια εποχή όπου ήδη οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι αρκετές.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η CSA 2020, η οποία υποστηρίζει την τοποθέτηση scrubbersστα πλοία προς συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, αποτελείται από ηγέτιδες ναυτιλιακές εταιρείες στον χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.