Οριακή άνοδος για τους ναύλους των LNG carriers

Οριακή άνοδος για τους ναύλους των LNG carriers

64
Οριακή άνοδος για τους ναύλους των LNG carriers
iStock / SHansche

Οριακές είναι για ακόμα μία εβδομάδα οι μεταβολές που καταγράφονται στη ναυλαγορά των LNG carriers. Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα μετά από περίπου τρεις μήνες κατά την οποία η ναυλαγορά σημειώνει ανοδική πορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, δυτικά του Σουέζ, οι ναύλοι για ένα LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. διαμορφώνονται στα $42.500/ημέρα, έπειτα από μικρή άνοδο της τάξεως των $5.000/ημέρα. Πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα εντός του 2024 οπότε η εβδομαδιαία μεταβολή των ναύλων έχει θετικό πρόσημο.

Από την άλλη, ανατολικά του Σουέζ οι ναύλοι κατέγραψαν νέα (μικρή) πτώση της τάξεως των $3.000/ημέρα και πλέον ανέρχονται σε $35.000/ημέρα για ένα πλοίο παρόμοιων προδιαγραφών.

Τέλος, βάσει της Fearnleys, το κόστος ναύλωσης ενός TFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. για ένα έτος παραμένει σταθερό στα $54.000/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.