Η θωράκιση της Κίνας στην αγορά άνθρακα

Η θωράκιση της Κίνας στην αγορά άνθρακα

32
Η θωράκιση της Κίνας στην αγορά άνθρακα

Το Πεκίνο θα προχωρήσει με τη σύσταση ενός συστήματος αποθεμάτων άνθρακα έως το 2027, με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια μέσω πιο ευέλικτων προμηθειών άνθρακα.

Μέχρι το 2030, η χώρα θα προσπαθήσει να επιτύχει ένα ετήσιο απόθεμα δυναμικότητας άνθρακα 300 εκατ. τόνων, που θα μπορούν να διατεθούν με στόχο την αυτάρκεια, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσαν από κοινού η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας της Κίνας.

Η δημιουργία του συστήματος αποσκοπεί στην ταχεία αποδέσμευση της παραγωγικής ικανότητας άνθρακα σε ακραίες καταστάσεις, όπως σοβαρές διακυμάνσεις στη διεθνή αγορά ενέργειας, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δραστικές αλλαγές στη σταθερότητα της προσφοράς και της ζήτησης, εξασφαλίζοντας επαρκή εφοδιασμό άνθρακα σε αυτές τις συνθήκες.

Το σύστημα μπορεί επίσης να αξιοποιήσει καλύτερα τον υποστηρικτικό ρόλο της ανθρακικής ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, σημειώνουν αξιωματούχοι της Εθνικής Διοίκηση Ενέργειας της Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.