Citadel: Απόφαση του OPEC+ οι τιμές πετρελαίου

Citadel: Απόφαση του OPEC+ οι τιμές πετρελαίου

49
Citadel: Απόφαση του OPEC+ οι τιμές πετρελαίου

Η προσφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές παραμένει περιορισμένη, με τις τιμές να οδηγούνται σε άνοδο και τα επενδυτικά ταμεία να υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει εκ νέου ότι το κόστος πετρελαίου αποτελεί απόφαση του OPEC και των συμμάχων του.

Ειδικότερα, δημοσίευμα των Financial Times επικαλείται το επενδυτικό ταμείο Citadel και αναφέρει ότι η προσφορά πετρελαίου θα περιοριστεί περαιτέρω στο β’ εξάμηνο του έτους, απότοκο της στρατηγικής του OPEC+, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές στις διεθνείς αγορές.

«Οι ποσότητες που θα προσφέρουν τα μέλη του OPEC+ τους ερχόμενους μήνες, καθώς και το πότε θα τις προσφέρουν, είναι εκείνο που θα καθορίσει τις τιμές πετρελαίου τους επόμενους 12 μήνες», υπογράμμισε ο Sebastian Barrack, επικεφαλής commodities της Citadel, στους FT.

Οι δηλώσεις του κ. Barrack έρχονται λίγες ημέρες αφότου το Brent έσπασε το φράγμα των $90 ανά βαρέλι. Κατά τον ίδιο, είτε ο OPEC+ θα αυξήσει την προσφορά πετρελαίου είτε η άνοδος των τιμών του θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ζήτησης. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ζήτηση και προσφορά στην αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσουν ξανά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.