(Και) η Equinor στον χορό πλοίων μεθανόλης, μπαταριών και αιολικής ενέργειας

(Και) η Equinor στον χορό πλοίων μεθανόλης, μπαταριών και αιολικής ενέργειας

103
(Και) η Equinor στον χορό πλοίων μεθανόλης, μπαταριών και αιολικής ενέργειας

Οι ισχυροί παίκτες του κλάδου ενέργειας έχουν ιδιαίτερα υψηλά στάνταρντ όσον αφορά τα πλοία που ναυλώνουν. Στο πλαίσιο αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το ότι η νορβηγική Equinor εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για πλοία που είναι εξοπλισμένα με πληθώρα τεχνολογιών μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Equinor ήρθε σε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία EuroGreen Maritime (EGM) στη Γαλλία για τη ναύλωση τεσσάρων τεχνολογικά προηγμένων πλοίων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η EGM θα παραδώσει στην Εquinor τέσσερα MR tankers, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την LMG Marin και θα κατασκευαστούν από το κινεζικό ναυπηγείο Wuhu Shipyard. Τη λειτουργική διαχείριση των πλοίων θα αναλάβει η V.Ships France για λογαριασμό της Equinor.

Παράλληλα, καθένα από τα δεξαμενόπλοια θα διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του. Κατ’ αρχάς θα είναι εξοπλισμένα με μηχανή διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και μεθανόλης, αλλά και με ένα υβριδικό σύστημα μπαταριών, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα σύνδεσης σε λιμενικές υποδομές ηλεκτροδότησης. Τα παραπάνω έχουν ως στόχο τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών τόσο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών όσο και κατά την παραμονή των πλοίων σε λιμάνια ανά τον κόσμο.

Πέραν αυτού, τα πλοία θα εξοπλιστούν με ιστία της OceanWings, προκειμένου να αξιοποιήσουν την αιολική ενέργεια προς όφελός τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.