Έξοδος ενεργειακών κολοσσών από τη Μιανμάρ εν μέσω κρίσης

Έξοδος ενεργειακών κολοσσών από τη Μιανμάρ εν μέσω κρίσης

54
Έξοδος ενεργειακών κολοσσών από τη Μιανμάρ εν μέσω κρίσης

Η αμερικανική εταιρεία ενέργειας Chevron εγκατέλειψε το κοίτασμα φυσικού αερίου Yadana στη Μιανμάρ, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος τη Δευτέρα 8 Απριλίου, περισσότερα από δύο χρόνια αφότου καταδίκασε τη βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ελέω της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης.

Η Chevron συγκεκριμένα πούλησε το 41,1% που κατείχε στο κοίτασμα φυσικού αερίου στους εναπομείναντες μετόχους, την PTT Exploration and Production της Ταϊλάνδης και την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μιανμάρ Myanma Oil and Gas Enterprise (MOGE).

«Η απόσυρση αντανακλά την πρόθεσή μας να αποχωρήσουμε από τη Μιανμάρ με ελεγχόμενο και οργανωμένο τρόπο, μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021 και τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε εκπρόσωπος της Chevron, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Μιανμάρ βρίσκεται σε κρίση από τότε που ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση το 2021. Ομάδες υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών έχουν κατηγορήσει τον στρατό της Μιανμάρ ότι διαπράττει φρικαλεότητες εναντίον αμάχων στις προσπάθειές του να συντρίψει την αντίσταση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.