Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο στις Φιλιππίνες

Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο στις Φιλιππίνες

93
Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο στις Φιλιππίνες
iStock / Alexpunker

Προβληματισμός επικρατεί στις Φιλιππίνες αναφορικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται και αναμένεται να καταγραφούν εντός των επόμενων ημερών.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua αναφέρει ότι η μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων προειδοποίησε πως θα καταγραφούν θερμοκρασίες ύψους 51 βαθμών Κελσίου σε τουλάχιστον εννέα διαφορετικές περιοχές κατά μήκος της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενεργειακές ανάγκες των Φιλιππίνων διαφαίνονται αυξημένες, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε κατανάλωση ενέργειας και ζήτηση για εισαγωγές ενεργειακών εμπορευμάτων.

Παράλληλα, συνιστάται προσοχή σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς που κατευθύνονται σε λιμένες των Φιλιππίνων εντός των ερχόμενων ημερών. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους τους να περιορίσουν την έκθεση στον ήλιο και να παραμένουν ενυδατωμένοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος καταγραφής περιστατικών θερμοπληξίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.