O νέος κόμβος ανεφοδιασμού καυσίμων της HMM στη Σαγκάη

O νέος κόμβος ανεφοδιασμού καυσίμων της HMM στη Σαγκάη

29
O νέος κόμβος ανεφοδιασμού καυσίμων της HMM στη Σαγκάη

Η HMM και η Shanghai International Port Group (SIPG) υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο ανεφοδιασμός πλοίων με μεθανόλη και LNG στο λιμάνι της Σαγκάης.

Φωτό: ΗΜΜ
Φωτό: ΗΜΜ

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τακτικών γραμμών ανέφερε ότι οι λιμενικές υποδομές τροφοδοσίας πλοίων με πράσινα καύσιμα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Στο πλαίσιο αυτό, η HMM έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες ναυπήγησης των πρώτων εννέα πλοίων με κινητήρα μεθανόλης μεταφορικής ικανότητας 9.000 TEUs το καθένα. Η εταιρεία αναμένει επίσης την παραλαβή δύο πλοίων κατανάλωσης LNG, μεταφορικής ικανότητας 7.700 TEUs, μέχρι το τέλος του έτους.

Η SIPG έχει προσφέρει υπηρεσίες ανεφοδιασμού LNG σε αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες. Η HMM γνωστοποίησε, τέλος, ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προετοιμασίες για τον ανεφοδιασμό πλοίων με πράσινη μεθανόλη στο λιμάνι της Σαγκάης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.