Πληθώρα φορτίων άνθρακα στον δρόμο προς Κίνα και Ινδία

Πληθώρα φορτίων άνθρακα στον δρόμο προς Κίνα και Ινδία

59
Πληθώρα φορτίων άνθρακα στον δρόμο προς Κίνα και Ινδία

Κίνα και Ινδία αύξησαν τις εισαγωγές τους θερμικού άνθρακα σε υψηλά τριών μηνών τον περασμένο Μάρτιο, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι εισαγωγείς του ορυκτού καυσίμου επωφελήθηκαν από τις χαμηλότερες διεθνείς τιμές προκειμένου να καλύψουν τις ηλεκτροδοτικές τους ανάγκες.

Οι κινεζικές εισαγωγές άγγιξαν τους 29,7 εκατ. τόνους τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Kpler. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος έναντι των 23,03 εκατ. τόνων του Φεβρουαρίου και των 28,62 εκατ. τόνων του Μαρτίου 2023. Το α’ τρίμηνο του έτους, οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα διαμορφώθηκαν στους 80,64 εκατ. τόνους, σημειώνοντας άνοδο 17,2% από τους 68,82 εκατ. τόνους την ίδια περίοδο το 2023.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ινδία η οποία είδε τις εισαγωγές της τον Μάρτιο να αυξάνονται στους 15,21 εκατ. τόνους έναντι 14,09 εκατ. τόνων τον Φεβρουάριο και 13,41 εκατ. τόνων τον Μάρτιο του 2023. Το α’ τρίμηνο οι ινδικές εισαγωγές θερμικού άνθρακα ανήλθαν σε 42,79 εκατ. τόνους καταγράφοντας άνοδο 23,8% συγκριτικά με τους 34,57 εκατ. τόνους έναν χρόνο πριν. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών καθώς η χώρα της νότιας Ασίας αναμένει κύματα ζέστης μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.